Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu bugün de AK Parti Karabağlar teşkilatının misafiri oldu. Dernek ziyaretleri ile seçim çalışmasını sürdürdü.
Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu ilk olarak Aksaraylılar dayanışma derneğine yapılan toplantıya katıldı. Sözlerine Avrupa’nın göçler sonarsında insanların asimile olabilmesi için nasıl çalıştıkları hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Tekelioğlu” Sizler hem İzmir’li hem de Anadolu’nun dinginliğine sahip insanlarımızsınız. Sizler bu dernekler sayesinde Türkiye’nin veya herhangi bir ülkenin neresinde olursanız olun kültürünüzü yaşatarak ve bu mirası gelecek nesillere bırakarak kültürümüz adına büyük bir hizmet veriyorsunuz. Ekonomimizin gelişmesi bizlere dünya siyasetinde birçok artı sağladı. Bunlardan bir tanesi eskiden yurtdışında hor görülen vatandaşımız şimdi ise pasaportumuzu gördükleri an saygı duyuyorlar. Bir diğer bakış ise gelişen olaylarla ilgili önceki dönemlerde Türkiye diğer ülkelerin söylemlerine göre bir söylem geliştirirdi. Şimdi durum ise bizim tavrımız budur diyerek diğer ülkelerin bizim tavrımıza göre hareket ettiğini görüyoruz. Şimdi gelelim işsizlik sorununa bize sürekli olarak birilerini iş vermemiz için sürekli olarak kulağımıza fısıldıyorlar ama bu işsizlik teker teker bitmez bunu aşabilmek toplu halde istihdam alanları yaratıp buralara insanımız yerleştirmeliyiz. Bunu gidermek için özellikle İzmir için projelerimiz var bunlar Çandarlı Liman ve Turistik mekanların açılarak buradaki halkın istihdam ederek İzmir’i Türkiye’nin lokomotif’i yapmak için bütün imkanlarımızı kullanacağız” dedi.
Vatandaşlar tarafından sorulan özelleştirmenin neden yabancı sermayeye verildiği ve tarım ürünlerinin ithal edilmesine neden kota konmuyor sorularına cevap veren Prof. Dr. Mehmet S. Tekelioğlu ise sorulara karşılık olarak” Dünya’da liberalleşme rüzgarına kayıtsız kalmamak için devletin elinde bulunan ve randıman alamadığı kuruluşları özelleştirme yoluna gittiler ama bu şirketler genelde ortaklıklara veriliyor. Bu şirketler de Türk insanı çalışıyor işletmeler Türkiye de ve bunlar ülkeye yüklü miktarda vergi mükellefi oluyorlar. Bu şirketler birde serbest ticaret anlayışını getirerek rekabet ortamını sağlıyorlar. Rekabet ortamını getirdiği yarışma havası da teknolojik gelişmelere olanak sağlıyor. Türk yatırımcılarımızda yurtdışına giderek buralarda yatırım yapabiliyorlar bu da serbest ticaret anlayışının getirdiği bir sonuçtur. Tarıma gelecek olursak Avrupa da tarım alanlarının büyüklüğü 60 hektar, bizde ise bu durum en büyük 15 hektardır çünkü miras yoluyla çocuklara bölüştürülüyor. Bu bölünme 1 traktör kullanılması gerekirken 4 traktör kullanılması tarla başına su kuyusu açılması bu özelliklere rağmen verimin çok düşük olmasına sebep oluyor. Şu an bu durumun açtığı sonuçların üstesinden gelebilmek için yaptığımız çalışmaların sancısını çekiyoruz. Bölünmüş tarlaları bölmemek adına yasalar çıkardık. Artık şunun ayrımın yapıyoruz köylü ve çiftçinin çünkü çiftçi bu işi profesyonel olarak yapan insan olarak nitelendiriyoruz köylü ise sadece kendi bahçesinde tarım üretimini yapan olarak nitelendiriyoruz. Artı çiftçilerin kredi olarak destekleyip Tarım bakanlığı tarafından projelerle üretilen ürünün yerinde işlenmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Tarıma öldü diyen kişilerin dayanağı olmadığını Türkiye istatistik kurumunun internet sitesine girerek öğrenebilirsiniz. Biz yönetime geldiğimizde tarımsal üretim yıllık 4 milyon dolar idi şimdi ise 13 milyon dolar dır” dedi.
Çorum Avlağı Derneği ne’de uğrayan Prof. Dr. Tekelioğlu AK Parti Anadolu’nun sesi oldu. İstanbul’un hegemonyasına ve Ankara’nın bürokrasisine karşı gelerek Anadolu’ ya yönelen bir anlayış getirdik.